STORIES

Achter de schermen, nieuwtjes, inspiratie en verhalen

OP ZOEK NAAR PERFECTIE

Koos is op zoek naar de beste vegetarische burger. In deel 1: de vegetarische burger van de McDonalds. Deze burger van Valess Patty kreeg een niet al te hoge waardering. Dit kan beter! Volg ons op Instagram om de ontwikkelingen in de gaten te houden.

vegetarische burger van mcdondals vegeta

NIEUWE JAPANSE GERECHTEN

Koos ontwikkelt continu nieuwe gerechten. Zoals deze Japanse Miso Asperges, gebakken met miso, gekonfijte knoflook en als finishing touch gedroogde shiitake eroverheen geraspt. Ideaal als bijgerecht en ook lekker met witte asperges - als die in het seizoen zijn. De asperges behouden op deze manier hun bite en de umami bom van de miso, knoflook en shiitake zorgt dat dit gerechtje de perfecte match is bij vegetarische sushi. We zijn van plan je binnenkort een serie workshops over het maken van vegetarische sushi aan te bieden. Dat wordt spectaculair. Tanoshi (geniet in het Japans)! 

miso aspergers met gedroogde shiitake.jp

KOK IN LOCKDOWN

In de eerste lockdown richtte Koos samen met horecaondernemer Sander Overweg ijsbar Softy's op. Softy's staat bekend om gedurfde smaakcombinaties. Zoals ananas, kimchi en passievrucht. En aardbeien, basilicum en olijf. Het werd een succes: in de winter van 2020/2021 kwam er een wintereditie van Softy's en in het voorjaar van 2021 een tweede, grote vestiging. Softy's is als ijsloket gevestigd aan de Burg. Brokxlaan 1041 in de Spoorzone van Tilburg en aan de Oude Markt 1 (tegen de bekende Heuvelstraat aan) in het centrum van de stad. Zin in een ijsje? Dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur. 

Softy Sander Overweg (l) en Softy Koos d

WAT VIND JIJ VAN ONZE MUZIEK?

Deze website is ontstaan uit liefhebberij. Liefhebberij voor vegetarisch koken, liefhebberij voor dieren, liefhebberij voor een duurzamere wereld en liefhebberij om kennis over te dragen. Het was ook een reactie op de lockdown en de feestdagen die anders waren in 2020. We zijn gesponsord door De Houtloods (in persoon: Sander Overweg) en door onze fotograaf Nol Havens, over wie je hieronder meer leest. Maar we hebben ook investeringen moeten doen, die we hopelijk voor een deel terug kunnen verdienen door een klein bedrag te vragen aan onze abonnees. Om de kosten te beperken heeft Koos zelf de muziek gecomponeerd. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

koos de wolf componeert muziek voor vege

ACHTER DE SCHERMEN

Even voorstellen

Onze chef Koos de Wolf ken je inmiddels. Maar we zijn achter de schermen met meer.

A5075890-747B-4BBF-BD6C-56026B56ADC8_edited.jpg
Roel van Horssen vegetarisch koken camer
Nol Havens fotograaf vegetarisch koken.j

DAGMAR

FADDEGON

Dagmar is verantwoordelijk voor de contentcreatie rondom vegetarischkoken.com. Want Koos kan dan wel extreem goed koken, content creëren is andere koek. Ze combineert deze uit de hand gelopen hobby met werk als tekstschrijver, videomaker, adviseur, trainer en docent.

ROEL

VAN HORSSEN

Roel is de man die onze keuken omtovert tot een kookstudio. Vervolgens rent hij met de camera op zijn schouder achter Koos aan, net zo lang totdat alles er naar tevredenheid op staat. Roel is geen vegetariër, maar rijdt graag een blokje om om eerlijk vlees te kopen, dat hij zonder schuldgevoel kan eten.

NOL
HAVENS

Dat Nol van koffie houdt en een carrière heeft als muzikant, dat weten de meeste mensen wel. Minder bekend is dat Nol ook fotograaf is. En vegetariër! Wij zijn fan van dit alles. Nol probeert graag nieuwe recepten uit. Hij kweekt groenten in eigen tuin en eet graag een hapje buiten de deur.