top of page

STORIES

Achter de schermen

ZO BEGONNEN WE

In 2020 zetten de diverse lockdowns onze levens op zijn kop. Het was tegelijkertijd een kans. Om even uit te zoomen en te reflecteren op de ratrace van het leven die in maart 2020 plots tot stilstand kwam. We speelden al langer met de gedachte om kookworkshops te gaan geven, en plotseling was de tijd, ruimte en mankracht daar. We startten met een pilot en kregen zoveel aanmeldingen en enthousiaste reacties dat we wisten: dit vinden anderen ook leuk. In december 2020 lanceerden we vegetarischkoken.com.

D56F822B-EDD0-4282-AB8B-CBF95E59DA24.jpeg

NIEUWE GERECHTEN

Koos ontwikkelt continu nieuwe vegetarische en veganistische gerechten. Zoals deze Japanse Miso Asperges, gebakken met miso, gekonfijte knoflook en als finishing touch gedroogde shiitake eroverheen geraspt. Ideaal als bijgerecht en ook lekker met witte asperges - als die in het seizoen zijn. De asperges behouden op deze manier hun bite en de umami bom van de miso, knoflook en shiitake zorgt dat dit gerechtje de perfecte match is bij vegetarische sushi. Tanoshi (geniet in het Japans)! 

miso aspergers met gedroogde shiitake.jp

VEGETARISCHKOKEN.COM IN DE MEDIA

- Brabants Dagblad: Rock-'n-roll in de keuken van chef-kok Koos de Wolf: 'Dat zweverige koken, lalala, daar hou ik niet van' 

- Algemeen Dagblad: Een kerstdiner van 10 euro? Het kan! Chef-kok Koos laat zien hoe je dat bereidt

- Tilburg.com'2020 zit vol met verrassingen. Dat ik een presentator van een kookprogramma zou worden, is voor mij de grootste verrassing' 

- Omroep Tilburg: 'Voor Koos is vegetarisch eten een manier om bij te dragen aan een betere wereld'

- Anne Travel Foodie: 'Koos is een creatieve, enthousiaste kok die laat zien hoe je op een eenvoudige manier veel smaak toevoegt aan vegetarische recepten'

- De Hippe Vegetariër: 'Koos de Wolf tilde de vegetarische keuken in Tilburg naar een hoger niveau'

 

A8F66FC3-3F8F-47C6-840B-F58904FF468F.jpeg

WAT VIND JIJ VAN ONZE MUZIEK?

Voordat Koos kok werd, had hij een carrière als postrock muzikant. De lockdowns waren een uitgelezen kans om weer wat vaker muziek te maken; Koos componeerde zelf de muziek van vegetarischkoken.com. We zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

koos de wolf componeert muziek voor vege

ACHTER DE SCHERMEN

Het team achter Koos de Wolf

Onze chef Koos de Wolf ken je inmiddels. Maar we zijn achter de schermen met meer.

A5075890-747B-4BBF-BD6C-56026B56ADC8_edited.jpg
Roel van Horssen vegetarisch koken camer
Nol Havens fotograaf vegetarisch koken.j

DAGMAR

FADDEGON

Dagmar is verantwoordelijk voor de contentcreatie rondom vegetarischkoken.com. Want Koos kan dan wel extreem goed koken, content creëren is andere koek. Ze combineert deze uit de hand gelopen hobby met werk als tekstschrijver, videomaker, adviseur, trainer en docent.

ROEL

VAN HORSSEN

Roel is de man die onze keuken omtovert tot een kookstudio. Vervolgens rent hij met de camera op zijn schouder achter Koos aan, net zo lang totdat alles er naar tevredenheid op staat. Roel is geen vegetariër, maar rijdt graag een blokje om om eerlijk vlees te kopen, dat hij zonder schuldgevoel kan eten.

NOL
HAVENS

Dat Nol van koffie houdt en een carrière heeft als muzikant, dat weten de meeste mensen wel. Minder bekend is dat Nol ook fotograaf is. En vegetariër! Wij zijn fan van dit alles. Nol probeert graag nieuwe recepten uit. Hij kweekt groenten in eigen tuin en eet graag een hapje buiten de deur.

bottom of page